Bones noticies pels propietaris de pisos en lloguer. El Tribunal Constitucional ha anul·lat la limitació dels preus dels lloguers dels habitatges de la Llei Catalana d’Habitatge (Llei 11/2020) per considerar-la inconstitucional, ja que aquesta llei envaïa competències estatals a l’àmbit del Dret Civil per a la regulació de les bases contractuals.

En aquest sentit, la sentència que es va donar a conèixer el 10 de març passat, conclou que aquests preceptes van en contra del que estableix l’article 149 de la Constitució. D’altra banda, la sentència limita els efectes de la declaració d’inconstitucionalitat. D’aquesta manera, no afecta les situacions jurídiques consolidades

La Llei Llei 11/2020 obligava la congelació o disminució dels preus de lloguer a les zones considerades “tensionades”, això és poblacions amb més de 20.000 habitants amb ingressos per sota de 2.000 € mensuals i que afectaven més de 60 poblacions catalanes.

La sentència no entra en detalls de com s’estipulen les definicions de zones tensionades, ni de la manera de calcular els ingressos, entre d’altres. Els magistrats només se centren en temes competencials de les comunitats autònomes.

Des del sector immobiliari, la Cambra de la Propietat Urbana va mostrar suport a aquesta decisió judicial, sense deixar d’alertar sobre la inseguretat jurídica que produeix aquest tipus de canvis legals.

Texte integre de la sentencia del Tribunal Constitucional fent clic aqui   

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *