Rebaixes, condonacions i moratòries en els arrendaments (lloguers)
Com a conseqüència de la situació creada per l’aplicació de l’Estat d’Alarma ens veurem obligats a renegociar molts dels preus dels arrendaments amb els llogaters que han estat obligats a suspendre la seva activitat o que l’han vist clarament minvada.

Des del punt de vista fiscal, aquestes rebaixes, ajornaments en el pagament o condonacions totals o parcials i possiblement altres accions, poden comportar contingències a l’efecte de l’IVA. i és per això que us volem recordar els següents conceptes:
• L’impagament de la renda comporta el MERITACIÓ de l’IVA, i per tant, tot i no cobrar, l’arrendador està obligat a repercutir i ingressar l’IVA corresponent.
• En cas de pactar una rebaixa temporal o definitiva en els rebuts, és important que aquesta estigui signada per ambdues parts i formi part de l’contracte com un annex. En aquest cas, a partir de el moment de la signatura, es podrà aplicar en el rebut i en l’IVA corresponent.
• En cas de condonació total d’una o diverses mensualitats, l’administració podria considerar que es tracta o bé d’un impagament o bé d’una cessió gratuïta.

Ambdues situacions podrien comportar la meritació d’IVA, ja que el servei s’ha prestat, la base està determinada i es exigible. En aquest cas també és molt important tenir l’acord signat com un annex al contracte. En tot cas sempre serà millor fixar un import mínim i no la condonació total d’un mes o dos.Las possibilitats d’acords són molt àmplies i és per això que volem recomanar sempre que aquests acords es fixin com a annex de contracte, en tots els seus termes

Font: Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida

Dubtes?  Ompli el formulari i ens posarem en contacte amb vostè

[contact-form-7 id=»18468″ title=»contacte en catala_blog»]

Relacionat : Renegociar contractes de lloguer de vivenda, local i focines. Aspectes fiscals. Gestió patrimonial. Impagaments lloguer coronavirus Llei Arrendaments Urbans

Vivendes estàn exentes d IVA

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *